Başlangıç > Tatlılar > Kazandibi Yemek Tarifi

Kazandibi Yemek Tarifi

Kazandibi Ölçüler (6 porsiyon için)
Süt : 1 litre.
Şeker: 250 g.
Pirinç: 150 g. veya Pirinç unu 130 g.
Tarçın yeteri kadar
Pudraşekeri 2-3 yemek kaşığı

Kazandibi Yapılışı
1. Pirinç unu yeteri kadar su ile ezilip akşamdan veya 7-8 saat önceden bekletilerek kabartılır veya pirinç ile hazırlanacaksa akşamdan ıslatılır, subye yapılır. Yine 1-2 saat bekletilir.
2. Süt ocağa konur. Isınmaya başlayınca subye ve hazırlanan pirinç unu ilâve edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynaması 10 dakika daha karıştırılarak devam eder. Şeker konur, şeker eriyince 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
3. Ateşe dayanıklı, kazınabilir, 25-30 cm çapındaki kalıp veya tepsinin dibi hafif ıslatılır. İnce bir tabaka pudra şekeri serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi boşaltılır.
4. Her tarafı eşit ısı veren ocak veya ızgara plâkasında tutulur. Dibinin 1.5-2 mm yanması sağlanır.
5. Hemen içinde soğuk, buzlu su bulunan kaba dip kısmı batırılarak birkaç saniye tutulur (kolay çıkarılabilmesi için), ve çıkarılarak en az 6-7 saat soğumaya bırakılır.
6. Soğuyan muhallebideki birer porsiyonluk 5-7 santimetre boyutlarında dikdörtgenlere veya ortadan itibaren üçgenlere kesilir. Ispatula bıçakla yanığı ile birlikte çıkartılır, yanık kısmı üste gelecek şekilde, düz veya kıvrılarak tabağa
yerleştirilir. Hafif tarçın serpilerek servis yapılır. İstek üzerine çok kere yanında dondurma ile servis yapılır.

Reklamlar
Kategoriler:Tatlılar Etiketler:,
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: