Başlangıç > Tatlılar > Şam ve Halep Tatlıları

Şam ve Halep Tatlıları

Malzemeler
1 kilo irmik
1 kilo şeker
750 ml kaynar halde su
250 ml kaynar halde süt
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1,700 kg şeker
1 litre su
Bir yemek kaşığı limon suyu
Halep tatlısı yapmak istenirse :
1 su bardağı üzüm pekmezi
Ceviz içi
Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)

ŞAM TATLISI
1 kilo irmik
1 kilo şeker
750 ml kaynar halde su
250 ml kaynar halde süt
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1,5 kg şeker
1 litre su
Bir yemek kaşığı limon suyu
Halep tatlısı yapmak istenirse:
1 su bardağı üzüm pekmezi
Ceviz içi
Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)

Malzemeyi ilk önce iyice harmanlayın sonra üzerine kaynar halde olan su ve sütü ekleyip karıştırın

Arada bir karıştırmak sureti ile bir gün bekletin .tepsinizi yağlayıp malzemeyi tepsiye boşaltın tepsiyi hafif sallıyarak düzleştirin ,hamurun üzerine ikişer Parmak ara ile sıra ile yarımşar fıstık sıralayın soğuk fırına atıp fırını çalıştırın.

Şerbeti için:
Bir litre su 1,5 şeker kaynatın ,Tatlı ılık şerbet sıcak olarak tatlınızın üzerine şerbeti dökün

Bu Tatlıyı Halep Tatlısına Çevirebilirsiniz
Tatlıyı tepsiye malzemeyi dökerken yarısını dökün ortasına pekmez gezdirip üzerine bol ceviz serpin kalan malzemeyi de tekrar ekleyip fırına verin şerbeti verdikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpin

Reklamlar
Kategoriler:Tatlılar Etiketler:,
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: